Skottsäker Väst TPC AK-47


Skottsäker Väst TPC AK-47

I lager

5 490,00 kr
Leveransvikt: 4,9 kg


Kit med en högkvalitativ plate carrier samt två ballistiska skyddsplattor och två trauma pads. Skyddsnivån täcker alla i Sverige vanligt förekommande hot.

 

  • Skyddsplattorna är klassade för AK-47 (7,62x39 FMJ MSC 125gr. 720 m/s) och 5,56x45 (FMJ 55gr. 868m/s). Ger också skydd mot pistol- och revolverkalibrar inklusive stålmantlade militära varianter som 9mm m/39B. Ger även skydd mot splitter, slag och hugg. Skyddsnivån är testad av ett oberoende testlaboratorium i enlighet med NIJ 0101.06.

 

  • Skyddsplattorna är svensktillverkade och är konstruerade av ett extremt robust ballistiskt stål som är både tunnare och tåligare än fiber- och keramikplattor. Storlek 25x30cm. Vikt cirka 2,2kg/st (base coat). Totalvikt för två standardplattor och västen är drygt 5kg.

 

  • Storleken på skyddsområdet avser skydda vitala organ.

 

  • Plattorna i detta kit har i motsats till syntet- och keramplattor en skyddsförmåga med obegränsad hållbarhetstid och saknar förvaringsrestriktioner. Kan ex. förvaras i ett fordon utan risk för att värme eller uv-strålning påverkar skyddsförmågan negativt.

 

  • Plate carriern kommer från Templars Gear och är en europeisk kvalitetsprodukt som används av flera militära och polisiära enheter. Modellen har mycket god rörlighet. Storleken är justerbar både vid axlar och runt midjan.  Laserskurna MOLLE-fästen både fram och bak. Axelskydden är löstagbara (på bilderna visas plate carriern både med och utan axelskydd). Västen har öglor för att fästa radiokablage. Handtag på ryggen. Framtill finns en velcro-panel för att fästa patches (patches som syns på bilderna ingår ej). Tillverkad av 500D Cordura och 500D Cordura-laminat. NIR-anpassad.

 

  • Färg: Svart

 

  • Midjeomfånget är cirka 94cm och storleken kan justeras +/- cirka 15cm. Midjegördeln stretchar också en del och storleken passar därmed de flesta personer.

 

  • Då axelskydden tas av har västen en låg profil och kan vid behov bäras dolt under en jacka eller större tröja.

 

 

NIJ 0101.06-testning av skyddsplattorna som ingår i detta paket:

App

 

Vi rekommenderar också

Splitterskyddspanel
390,00 kr
Leveransvikt: 200 g

Utforska denna kategori: Skyddsvästar
Klarna Checkout
handlarens kontaktuppgifter
Powered by Powered by