Skottsäker Väst TPC AK-47


Skottsäker Väst TPC AK-47

I lager

5 490,00 kr
Leveransvikt: 4,9 kg


Kit med en högkvalitativ plate carrier samt två ballistiska skyddsplattor och två trauma pads. Skyddsnivån täcker alla i Sverige vanligt förekommande hot.

 

  • Skyddsplattorna är klassade för AK-47 (7,62x39 FMJ MSC 125gr. 720 m/s)och 5,56x45 (FMJ 55gr. 868m/s).  Ger ockå skydd mot pistol- och revolverkalibrar inklusive stålmantlade militära varianter som 9mm m/39B. Ger även skydd mot splitter, slag och hugg. Skyddsnivån är testad av ett oberoende testlaboratorium i enlighet med NIJ 0101.06.

 

  • Skyddsplattorna är svensktillverkade och är konstruerade av ett extremt robust ballistiskt stål som är både tunnare och tåligare än fiber- och keramikplattor. Storlek 25x30cm. Vikt cirka 2,2kg/st (base coat). Totalvikt för två plattor och västen är drygt 5kg.

 

  • Storleken på skyddsområdet avser skydda vitala organ.

 

  • Plattorna i detta kit har i motsats till syntet- och keramplattor en skyddsförmåga med obegränsad hållbarhetstid och saknar förvaringsrestriktioner. Kan ex. förvaras i ett fordon utan risk för att värme eller uv-strålning påverkar skyddsförmågan negativt.

 

  • Plate carriern är en europeisk kvalitetsprodukt som används av flera militära och polisiära enheter. Modellen har mycket god rörlighet. Storleken är justerbar både vid axlar och runt midjan.  Laserskurna MOLLE-fästen både fram och bak. Axelskydden är löstagbara. Västen har öglor för att fästa radiokablage. Handtag på ryggen. Framtill finns en velcro-panel för att fästa patches. Tillverkad av 500D Cordura och 500D Cordura-laminat. NIR-anpassad.

 

  • Färg: Ranger Green. Ranger Green har en grön/grå/brun nyans som påminner om färgen på Kroppsskydd 12.

 

  • Midjeomfånget är cirka 94cm och storleken kan justeras +/- cirka 15cm. Midjegördeln stretchar också en del och storleken passar därmed de flesta personer.

 

  • Då axelskydden tas av har västen en låg profil och kan vid behov bäras dolt under en jacka eller större tröja.

 

NIJ 0101.06-testning av skyddsplattorna som ingår i detta paket: 

App

 

Vi rekommenderar också

Splitterskyddspanel
390,00 kr
Leveransvikt: 200 g

Utforska denna kategori: Skyddsvästar
Klarna Checkout
handlarens kontaktuppgifter
Powered by Powered by