Ballistisk sköld ODEN AK47™


Ballistisk sköld ODEN AK47™

I lagerODEN AK47 har trots sin tunna profil och låga vikt en mycket god skyddsförmåga. Skölden är klassad för både 7,62x39 (AK-47 Kalashnikov) och 5,56x45 (upp till 868m/s). Stoppar också samtliga vanliga pistol- och revolverkalibrar (inkl. stålmantlade militära varianter som ex. m/39B och 7,62x25) och ger därmed skydd mot alla i Sverige vanligt förekommande hot.

 

Designen är enkel men välplanerad och prisnivån är i jämförelse med fiberbaserade sköldar mycket konkurrenskraftig. I jämförelse med aramid/PE och keramiska sköldar så är modellen också mycket oöm, reptålig och slitstark.

 

Specifikationer:

 • Skyddsnivå testad enligt NIJ 0108.01:
  • 7,62x39 125gr MSC 720 (±10)m/s
  • 5,56x45 55gr FMJ 868 (±10)m/s
 • Tillverkad av högkvalitativt ballistiskt stål.
 • Tål många och kantnära träffar.
 • Design som passar både höger- och vänsterhänta.
 • Vadderat handtag och underarmsstöd för komfort och stötupptagning.
 • Skyddsförmåga med obegränsad hållbarhetstid.*
 • Få förvaringsrestriktioner. Kan ex. förvaras i ett fordon utan risk för att värme eller uv-strålning påverkar skyddsförmågan.
 • Storlek 38x63cm
 • Vikt ca 7,5kg
 • Tillverkad i Sverige

 

Skölden lämpar sig väl som förstärkningsskydd / del av ett först på plats-paket för polis och ordningsvakter. Skolor, akutmottagningar, myndigheter och kriminalvård är andra verksamheter där en sköld kan rädda liv vid ex. en pdv-situation. Med återkommande offentliga skjutningar och terrorhot finns också ett skyddsbehov för långt fler personer än de som i yrkesrollen utsätter sig för risker.

 

Skölden är tillgänglig i två olika utföranden:

 1. Grundutförande: Skölden är i detta utförande korrosionsbehandlad samt sprutmålad med en svart skyddsfärg och försedd med en gummilist runtom. Kan förses med velcro på framsidan för möjlighet att fästa patch och/eller lampa. Vikt cirka 7,3kg.
 2. Extra slitstark yta: Denna variant har en betydligt slitstarkare ytbeläggning som liknar hårt gummi och skölden kan stötas/skrapas mot hårda föremål utan att skadas. Kan förses med velcro på framsidan för möjlighet att fästa patch och/eller lampa. Vikt cirka 7,5kg. Detta utförande rekommenderas vid yrkesmässig användning.

Välj de olika alternativen i rullisten ovan för att se bilder på respektive utförande.

 

Kontakta oss gärna vid frågor eller särskilda önskemål. Ballistisk testrapport kan skickas vid förfrågan. För myndighetskunder kan vi arrangera demonstration av produkten. Privatkunder kan behöva uppvisa registerutdrag vid köp.

 

 

*Skyddsförmågan hos ballistiskt stål förändras inte över tid som är fallet med fiberbaserade skydd.  Under förutsättning att ytskyddet är intakt och hindrar korrosion så är skyddsförmågans hållbarhetstid så gott som obegränsad. Icke-metalliska beståndsdelar som armstöd och handtag har däremot inte en obegränsad livslängd, men dessa kan enkelt ersättas om de skadas.

Utforska denna kategori: Ballistiska sköldar
Klarna Checkout
handlarens kontaktuppgifter
Powered by Powered by