Published on by

FAQ om skottsäkra sköldar

Ballistiska sköldar tillverkas vanligen av fibermaterial som ex. UHMWPE, och de högsta skyddsnivåerna brukar ha ett yttre lager av keramik. Sköldar av bra kvalitet kostar i genomsnitt 15-40.000 SEK. Trots att de kan stoppa kulor så är de lätta att oavsiktligt skada. Ytan som skyddar fibermaterialet kan lätt repas och en keramisk sköld kan spricka bara genom att t.ex. sättas ned för hårt mot marken. Livslängden är begränsad då garantitiden för skyddsnivån endast är 5-7 år även om skölden används sparsamt.

 

För att råda bot på nämnda problem och tillgängliggöra ballistiska sköldar för fler användare så har TYR Protection designat en sköldserie som bygger på en kärna av extremt högkvalitativt ballistisk stål istället för fiber och keramik. Resultatet är slitstarka och oömma sköldar utan bäst före-datum och med en ballistisk förmåga som överträffar traditionella sköldar med samma klassning.

 

Våra sköldar rekommenderas bland annat till polis, bilpatrullerande säkerhetspersonal/ordningsvakter, ambulansverksamheter, akutmottagningar, skolor och företagare som arbetar i brottstyngda områden. Eftersom våra modeller inte har något utgångsdatum så lämpar de sig även väl för säkerhetsmedvetna privatpersoner. En ballistisk sköld skyddar inte bara mot skott utan även mot knivhugg, yxhugg, fragment, stenkastning osv.

 

Våra sköldmodeller har en så tunn profil att de t.ex. kan ställas mellan sätet och dörren i en bil och de tar inte skada av att skumpa omkring i bagaget. Jämfört med en skyddsväst så har en sköld klart större skyddsarea och kan användas för att skydda huvudet eller för att ge skydd åt någon annan. Slutligen så kan en sköld kan också användas offensivt mot en angripare.

 

Klicka här för att köpa en skottsäker sköld.

 

 

Tyr_Protection_Ballistic_shield_19

 


Only registered users may post comments.
Sign in and post comment Register now

Powered by Powered by