Om oss

TYR Protection är ett svenskt företag som utvecklar, tillverkar och saluför skottsäkra västar, skottsäkra plattor/traumaplattor och skottsäkra sköldar. Vi använder endast kvalitetsråvaror från världsledande tillverkare i produktionen och vi strävar ständigt efter innovativa produkter med hög kvalitet men ändå rimliga priser.

 

Alla produkter testas i enlighet med senaste NIJ-standard.  Hela sortimentet har under vår utprovning också genomgått noggranna stresstester för att kartlägga prestandan utöver teststandardens krav. För att säkerställa en jämn och hög kvalitet så gör vi också återkommande tester på stickprover i nya batcher.

 

Vi får ibland frågor kring om det är lagligt för privatpersoner att använda skottsäker väst eller om det krävs tillstånd för att köpa våra produkter. Privatpersoner i Sverige får köpa, äga och använda alla typer av skottsäkra skydd, och samtliga produkter i vår webbutik är tillståndsfria att hantera inom EU. Vissa typer av skottsäkra skydd klassas som krigsmateriel och kräver tillstånd för att hantera, men inga av våra produkter hör till denna kategori. Som leverantör står vi under tillsyn av Inspektionen för strategiska produkter och deklarerar vår verksamhet till myndigheten. Detta är dock inget du som kund berörs av.

 

Letar du efter något som vi inte har i lager, eller behöver du råd kring skyddsnivåer och materialval? Tveka då inte att kontakta oss! Vi nås lättast på e-post info@tyrprotection.com  Följ oss på Instagram för att se alla nyheter!  instagram5.png

 

 

madeinsweden_icon_grey

 


Powered by Powered by